De Ballen VerstandDe Ballen Verstand

Fiorentina raasde als een paarse storm in de eerste helft, maar ik zie Twente het omdraaien in Enschede

View descriptionShare

De day after Fiorentina - FC Twente. De Tukkers stapten met een 2-1 nederlaag van het veld en daar mogen ze in Enschede, zeker na de eerste helft, misschien wel tevreden mee zijn. „Met zo'n ommekeer houd je in de rust geen rekening.”

Misschien stond het weer van gisteren in Florence ook wel symbool voor wat FC Twente in Stadio Artemio Franchi liet zien. Eerst slecht, daarna beter. FC Twente had voor de rust namelijk geen antwoord op Fiorentina. „Het was jongens tegen mannen", vertelt Leon ten Voorde, Twente-watcher bij Tubantia. „Fiorentina raasde als een paarse storm over het veld.”

Na de rust speelde FC Twente stukken beter en kwam er ook de beloning via een doelpunt van Vaclav Cerny. „En daardoor is het dus nog gewoon een wedstrijd", zegt Frank Bussink, verslaggever bij Tubantia. Leon, die normaal gesproken wat gereserveerder is in zulke uitspraken, is het daarmee eens. „Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat Twente dit gaat klaren.”